Translate

понеделник, 8 септември 2014 г.

Имат ли основание надеждите за надомна работа - идеи?

Доста хора се надяват да получат надомна работа отнякъде.

Но надеждите са като в тотото - оправдават се много рядко, ама съвсем рядко - 1 : 13000000 и даже по-рядко. Но въпреки това милиони хора продължават да се уповават на надеждата. Ежедневно и силно се надяват нещо да се случи - да спечелят, да успеят, да се прочуят, да им се размине ... вместо да се огледат за идеи и реално да ги осъществят.

Един българин ежедневно се молел на Господ да му помогне да спечели от тотото. Господи, помогни! Господи, Господи. Ден след ден, седмица след седмица, година след година. Бил много упорит. Накрая, на 20-тата година и Господ не издържал и му рекъл: "Ще ти помогна бе българино, ама иди пусни поне един фиш!"

Сериозно отношение.

Та с надежди тези неща, според мен, не стават. И съвсем закономерно, Евростат отчита, че ние българите, сме най-бедните хора в Европа. Затова е добре да залагаме на нещо по-сигурно:
  • - сериозно отношение,
  • - добра мотивация,
  • - сигурна, достоверна информация,
  • - проверени инструкции или указания и
  • - много работа.
Само така, значително може да увеличим шансовете си за доходи, печалба, успех, известност...
Казано е: Надеждата е добър спътник, но е лош водач! За домашно се опитайте да разберете с какво е добре да замените надеждата, за да разчитате оттук нататък на по-сигурни резултати Например,

Направете реалистична оценка на:

1) ресурсите,

с които разполагате - жилище, мазе, таван, свободна стая, гараж, компютър, интернет, телефон...., но от гледна точка на това, дали те могат да Ви носят доход по някакъв начин. Че сте порахчили пари за тяхното придобиване, това е ясно. Сега въпросът е как да си възвърнете тези пари?

Леко ще Ви подскажа - концепцията за двойната употреба на вещите. Т.е. когато Вие купувате нещо, винаги отсреща има някой, който продава (получава във своя джоб Вашите пари). Сега може ли Вие да обърнете нещата??

2) подръчни материали, инструменти,

иначе обичайни за всяко домакинство - но сега помислете за тях като за евентуални оръдия на труда, средства да припечелите някой допълнителен лев.
  • - За какво може да ги използвате?
  • - Кой ще има нужда от това?
  • - Как ще му го доставяте?
Например, празни стъклени бутилки - може да намерите тонове от тях напълно безплатно... Най-елементарното е да прецените колко години са отлежавали различни вещи (иначе в добро състояние) в гаража Ви, без да ги използвате по предназначение (което означава със сигурност, че поне още толкова време ще продължат да прашасват там) и дали не е по-целесъобразно да ги обявите за продан - чрез т.н. гаражна разпродажба - идеалния начин да финансирате една нова, надомна идея за доходи, която след малко ще измислите.

3) достъпни, а много често и безплатни суровини, като

  • - луксозна рекламна хартия,
  • - отпадни продукти от шивашкото или дърводелското производства,
  • - растителни материали,
  • - празни стъклени бутилки,
  • - желъди,
  • - стебла от житни култури и др. 

Надомна работа "от нищо - нещо".

Добра основа да се мисли за първия принцип за надомна работа - "От нищо, нещо!" Мислете! Не ме карайте аз, срещу заплащане, да Ви давам хиляди идеи. Просто идеите са навсякъде около Вас - буквално стотици и на една ръка разстояние. Огледайте се! С отворени очи! Започнахте ли да ги виждате?! Като отзиви към тази статия, вместо не основателни надежди, започнете да публикувате конкретни свои идеи за надомна работа и заедно ще ги коментираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.