Translate

събота, 6 септември 2014 г.

Превърнете своята работа в бизнес.

Работа или бизнес вършите?

Ключовият фактор за да успеете в днешния ден, е да мислите, планирате, действате и работите така, сякаш това е Ваш собствен бизнес, даже ако професията Ви е чистач(ка). Но след като ще хвърляте толкова много усилия за преквалификации, помислете кое ще е по добре за Вас - чистенето или интернет?

Не мислете обаче, че тук пренебрегвам възможността да се изкарват милиони и от бизнеса с чистенето, особено ако той бъде разгледан в контекста на екологията.Това, което казвам е, че Вие трябва да помислите и да прецените за себе си, а не някой друг да го прави вместо вас (и накрая да Ви каже : учи математика, моето момче ... за да станеш безработен).

Като втора стъпка, специализирайте се в работата си!

Правете само едно нещо и забравете всичко останало. На това му се вика метод на изгорените мостове. Като няма с какво друго, остава Ви да се развивате само в основното си направление. Всичко останало поставете в служба на основната си цел - даже храненето, съня и развлеченията.
Оттук нататък, до успеха, Ви дели само времето. Затова американците казват "Времето е пари! Не ми губи времето!“ (за разлика от българите, които по цял ден кръстосват крака в кафенетата и накрая викат „няма работа!“). Прочетете няколко пъти написаното тук и действайте съгласно него, но още днес. Работа у нас има колкото поне за 1 китайски народ. Зависи с какви очи гледаме на нея. И разберете веднъж за винаги: няма време за размотаване! Времето наистина е пари! Оползотворявайте го по същество и превърнете работата във вид собствен бизнес, за който да милеете и развивате!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.