Translate

вторник, 14 октомври 2014 г.

Каква работа търсите - най-добрата или реално съществуваща?

План за търсене на работа.

Понякога, хора чули за „план за търсене на работа", си поставят невъзможни изисквания за някаква идеална работа, която е много малко вероятно да съществува и губят маса време, усилия и средства да я търсят безрезултатно. Всъщност, идеалната работа е тази от която разбирате и заради която Ви ценят - колеги работодатели. Та да се намери нова работа не винаги означава да се намери идеалното свободно работно място отрупано с екстри.

Търсете подходяща работа.

По-скоро трябва да сте с очакване, че всяко предложение за свободна позиция от работодател носи със себе си своите плюсове и минуси, като Вашата задача, когато си търсите подходяща работа, е да намерите сред многото - едно, но от възможно най-добрите и все пак налични предложения за себе си.<

Пазара на труда е конкретен, а не идеален.

Винаги помнете, че сте на конкретен пазар на труда, че търсите в конкретен период от време, и предпочитате само възможности, които са подходящи за Вашата подготовка, професия и очаквания. Например, да си намерите работа като главен технолог, в град Пазарджик, което е добре да стане до три месеца и условията за работа да са по-добри (в т.ч. и заплата) в сравнение с другите подобни възможности за трудова изява.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.