Translate

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Знаете ли една малка тайна при търсене на нова работа?

Малка тайна за търсене на работа.

Има една малка тайна при търсене на нова работа  и тя е когато търсим, винаги да си поставяме срок, при това той да е максимално реалистичен и изпълним. Добре би било при неговото определяне да изхождаме от своите финансови възможности да издържим без нови приходи.

Срок за търсене.

Така ще знаем, че не е реалистично да се очакват моментални резултати и няма да се изнервяме излишно, особено когато става ясно, че нещата не се получават още първата седмица - но все пак ще знаем, че имаме определен срок за търсене на работа и ще продължаваме да вършим набелязаното в предварително съставения план. А от друга страна няма да прехвърляме лимитите си за финансови ограничения до определения срок.

Трудов договор при надежден работодател.

Когато си търсим работа по трудов договор при подходящ и надежден работодател, не е излишно да се оглеждаме и за редица други възможности за си осигурим директен доход, без посредник, под формата на самонаето лице, работейки само за себе си, а не чрез  работодател. Ако се оглеждаме, внимателно, ще забележим доста такива възможности, които са си направо един нов свят, особено що касае работа в интернет през 2015.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.