Translate

събота, 4 октомври 2014 г.

Как да печелите надомно от организиране работата на хората с ергономика?

Надомна ергономика.

Чрез надомната ергономика може да направите доста пари, като организирате работата на
разхвърляните хора. Светът е произлязъл от хаоса, като постепено е започнал да се организира и подрежда. И най-големият проблем на света и живота е Ентропията - стремежът реда да се превърне отново в хаос. Това са констатации с универсално значение и хората, като част от света, не правят изключение. Те също са подвластни на хаоса и реда.
 

Правилници и регламенти.

Всъщност, държавите хвърлят огромни усилия, за да създадат ред и законност. Предприятията и организациите хвърлят не по-малко усилия за създаването на правилници, регламенти, изисквания. Първото правило на Майстора е, че всяко нещо трябва да си знае мястото и щом се използва веднъж, отново трябва да се връща на определеното си място.

Ергономика.

Има цяла наука наречена Ергономика, чиято главна цел е да изследва организацията на работната среда, като по този начин се създават удобни за използване инструменти и приспособления, разположени по оптимален и достъпен начин на работното място, така че всяка операция, извършвана с тях, да отнема минимум време и усилия.

И въпреки всичко това, едно изследване показва, че много хора губят около пет седмици годишно като се опитват да намерят нещо на работното си място или у дома. И сигурно не е необходимо дълго да Ви убеждавам, че подобно безредие цари и около Вас - в дома, в офиса, в мазето или в гаража, на тавана или в килера. Така е и с повечето хора около Вас.

Добри пари от заети хора.

Затова може да изкарвате добри пари като се научите да откривате липсващите неща на заети хора - лекари, адвокати, бизнесмени - т.е. заети хора, на които времето им е ценно, за да го хабят в безплодно търсене на поредното кой знае къде забутано нещо, което им трябва сега и то на всяка цена.

За целта, започнете със себе си - подредете света около себе си. Когато го направите, със сигурност ще разберете за какво става дума и ще наберете необходимия начален опит. Създайте си система за подреждане, а също проучете какви помощни средства може да ползвате - папки, кашони, етажерки, стелажи.

Организирайте творческия хаос около хората.

Но не се опитвайте да налагайте своите възгледи на клиентите си - не всеки обича да му нарушават „творческия хаос“ наоколо. Тактично подпитвайте кое къде е най-удобно да подредите. В същото време подсказвайте някои полезни идеи от своята практика. Когато веднъж установите определен стандарт за подреденост на даден обект и направите първоначалното подреждане идва ред на редовното поддържане. Защото хаоса има свойството да се създава постоянно и повсеместно.

И за това няма да е никак лесно да убедите своите клиенти, защото те и без това си го знаят, но все не им остава време да го поддържат. А веднъж свикнат ли да Ви търсят, трудно ще се откажат от хубавото. Така че услужвайте им по всякакъв начин и скоро ще започнат да Ви препоръчват на свои познати.

Собствени принципи за събиране и класифициране.

Създайте си собствени принципи на търсене и класификация и обучавайте клиентите си на тях. Така следващия път когато Ви повикат за помощ, ще Ви бъде много по лесно. А когато работата Ви затисне от всякъде, идва ред да създадете ред и в собствената си работа - започнете да изкарвате пари като обучавате други хората как да бъдат организирани и да въвеждат ред в работата и живота си.

Организиране на работните места.

Така не само ще помагате на хората да си организират работните места и домовете, но и всичко друго в живота им. Опитвайте се да научите клиентите си на основните принципи на организиран живот. Това е процес и начин на живот, а не еднократен акт. От най-добрите си ученици може да си създадете последователи, и така бизнеса Ви ще започне да се разраства.

Развитие на дейността.

Създайте клонове, филиали. Създайте правила, стандарти и изисквания за извършване на дейността и стриктно следете за тяхното спазване. Това ще Ви създаде име в бранша по ергономика и скоро ще започнете да консултирате по ергономични условия на труд големите компании, а от тях ще дойдат и големите пари. И не забравяйте основната тайна на майстора - всяко нещо трябва да си знае мястото и веднага щом бъде използвано, трябва по най-бързия начин да се връща пак там! Желая Ви успех!


----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.