Translate

четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Могат ли шивачки да изкарват пари с надомна работа?

Шиене на калъфки за мобилни телефони.

Как една шивачка може да изкара надомни пари от мобилните телефони (GSM-и), например - най-динамичния пазар в момента? Естествено с калъфки за мобилни телефони. При това, в Пиринско, наскоро, видях една много оригинална идея. Там тъкат по къщите платно от разноцветна вълнена прежда.

Пъстро тъкано платно от Пиринско.

Използват го за ушиване на всевъзможни неща - сукмани, престилки, големи торби (за през рамо) и за калъфки за GSM-и. Към тях пришиват и дълга вълнена окачалка за врата, изплетена по същия начин. И всички тези операции за тях са си изцяло надомна работа.

Шийте за чуждестранните туристи.

След това всичко го продават на туристи. Особено от Япония, Китай, Франция, Италия... Изнасят изделията си на местни сергии, а понякога ходят на различни изложения, изложби, галерии в Пловдив, София. Друг път хващат по-младите да продават в курортите по морето и планината. Хем почивка, хем полза.

Оригинално производство с шиене в къщи.

Тази идея е по-оригинална от производството на стандартните пластмасови или кожени калъфки (пък и това си е идея), които се продават по пазарите, най-малко поради три причини:
  • 1. Този вид торбички са в народен стил и почти всяка е уникална по разцветки, а чужденците много си падат по тях.
  • 2. Необходими са само няколко размера, за да се покрие целия диапазон от мобилни телефони, докато при кожените калъфки трябва да има съвсем точно съответствие с формата и размера на апаратчето.
  • 3. Продуктът е много прост за изпълнение, но никой не е казал, че за да се печелят пари, трябва да се правят сложни работи.

Основни принципи за печалба.

В този смисъл ще Ви посоча само един пример - дъвките „риблис“ или там каквито са. Една нищо и никаква дъвка, плюнка, но от тях американска компания печели няколко милиарда долара всяка година. Защо ли? Това е въпрос по-който трябва мнооого сериозно да се замислите. Аз само ще го повторя, бавничко - пари се печелят и то много, от прости неща - дъвки, сладки шербети (дето и белите мечки ги пият), трепачи и т.н. ...

Пари от прости неща.

С други думи казано, пари се изкарват не от сложни чудовища, а от прости, разбираеми и поради това - търсени продукти. А нещо по-търсено от мобилните телефони в момента надали има. И всеки, който се е „вързал“ за мобилното хорото, може само да спечели. Не е все едно дали шиете калъфки за големи, стационарни телефони или за мобилни телефони. Нали?

Моден артикул за млади хора.

Особено сред младите хора е модерно телефончето да е поставено в калъфче и да е окачено на шията за по-удобно. И така, какво Ви трябва, за да започнете?
  • - Хубав вълнен плат, тъкан в национален стил, набавен от бабите насело или от пазарите.
  • - Вълнен шнур, оплетен от разноцветни конци - със същото произхождение.
  • - Няколко мобилни телефона - Ваши и от приятели, така че по тях да вземете най-често срещаните размери - най-малките, средните и най-големите.
  • - Елементарни умения по кроене, за да си подготвите кройките за трите вида калъфки, както и да оптимизирате тяхното разположение, така че плата да се използва най-пълноценно и без остатък. Не пропускайте в горната част на калъфката да предвидите и улей за нанизване на шнура, с който отвора на калъфката ще може да се затваря чрез набиране.
  • - Шевна машина и елементарни шевни умения, за да ушивате направените кройки.
  • - Малко рекламно етикетче (или стикер - а може и сами да си ги произвеждате), на което да означите производител, адрес, телефон за контакти, състав на материала, начини за третиране при пране, гладене, чистене, фирмено лого или марка. Етикетчето може да поставяте свободно в торбичката или да връзвате с цветно шнурче върху дръжката като преди това му перфорирате кръгъл отвор (с перфоратор за хартия).
  • - Целофанова торбичка - има всякакви размери при доставчиците на найлонови торбички, особено около пазарите в страната.

Цехове, специални помещения и др. подобни не са Ви необходими. 

Това си е съвсем надомна работа - идеалният вариант да се възползвате от удобствата на своя дом и в същото време да печелите. Отделете си специален кът за работа и го оборудвайте с всичко необходимо, както сме описали по-горе.

Ергономично работно място.

Подреде си работното място по възможно най-удобния (ергономичен) начин, защото това има голямо значение за качеството и производителността Ви . Изгответе ценоразпис за всеки асортимент, като предвидите различни цени, според количеството, модела, разцветките и размера на поръчваните торбички. Операциите са леки, лесни, безвредни и могат да се изпълняват от шивачки, като по този начин да си докарват пари от надомна работа, но с краен завършен продукт и без трудов посредник. Само да Ви се работи!

----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.