Translate

петък, 31 октомври 2014 г.

Коя е главната Ви цел ако започвате самостоятелна надомна работа?

Доходите от надомна работа.

Без никакво колебание, заемайки се с надомна работа, трябва да осъзнаете, че основния ви мотив в случая са доходите, парите. Страшно много хора в България днес са комплексирани по този въпрос. Пари, печалба - изобщо това са мръсни думи за тях, свързани с далавера, машинации, измама. Достатъчно е някой да спомене за печалба, за да го обвиним в мошеничество.

Занимания с работа от къщи.

Ако вие ще се занимавате с работа от къщи, веднъж за винаги трябва да изкорените от себе си тези предубеждения и ясно да осъзнаете, че не може да има за вас друга цел освен една единствена - ПЕЧАЛБАТА! Това е! Всичко останало са средства, стъпки за постигане на тази цел. Ако това не ви харесва, значи вие не трябва да се занимавате с надомна работа, а с нещо друго, например образование, култура, изкуство, религия.

Не трябва да говорите за пари и печалби, а за организация с идеална (нестопанска) цел, каквито са музея, училището, театъра, болницата ...Но да се върнем на печалбата. Тя много често се бърка с прихода. Значи, ако целта Ви е печалбата, това означава, че за вас има значение не прихода (постъплението от продажбата), а разликата между приходите и разходите.

Реализиране на приходи.

Защото вие можете да реализирате приходи за една година в размер на 10 хил. лв, и да сте много горди с това постижение, но ако това ви е коствало разходи за 11 хил. лв, тогава аз ще ви кажа, че това е ЗАГУБА - най-лошото нещо при една делова активност. Изкарвайте пари. Правете пари. Помнете, че най-важната причина, заради която работите, е да реализирате печалба! И така да си облекчите живота.

Как са регистрирани аптекаря и аптекаря?

Аптекаря е отворил аптека не толкова за да Ви цери, а за да си изкара заплата. Затова не е благотворително дружество, а фирма. Личния лекар не е безвъзмезден служител на Вашето здраве, а ЕТ - Едноличен търговец и е регистриран по Търговския закон, а не по Закона за безплатни денонощни услуги. Автобусните превози нямат за цел да Ви помагат в придвижването от точка А до точка Б, а се правят за да печелят.

Изкарвате ли пари за нарастващи доходи?

Ако Вие не изкарвате пари, то няма да сте дълго на деловата сцена. Видели сме твърде много хора, които започват бизнес с убеждението, че като сложат възможно най-най-ниската цена на продукта или услугата си, ще пробият веднага. Няма нищо по-погрешно от това.
  • Първо, това показва пълно безсилие да предоставиш качествен продукт (затова разчиташ на ниската цена).
  • Второ, това издава пълна неспособност да се съставя цената на изделието (т.нар. ценообразуване).
Естествено, много скоро тези хора започват да се оплакват, че бизнеса не върви, че хората нямат пари, че правителството ........, че президента ......., че парламента .......... И накрая, безславно затварят вратите.

Грешно, грешно, грешно!

Вие започвате работа надомно, за да печелите и да се разраствате! Да си осигурите постоянни, нарастващи доходи. И само по този начин може да удовлетворявате своите потребности. Ако не го осъзнавате и догодина Евростат ще очита, че у нас живеят най-бедните хора в Европа.

----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.