Translate

четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Допълнителен доход онлайн | dLambow


Възможности за допълнителен доход онлайн във Варна

 

Допълнителният онлайн доход през интернет е достъпен за  всеки.

Независимо дали работите служебно или за себе си, имате специални умения (дизайн, програмиране, работа с текстове) или просто сега започвате онлайн пътуването си - изобщо няма значение. Разбира се, колкото по-напреднали сте в дадена област, толкова по-лесно и по-бързо ще можете да достигнете приемливо ниво на онлайн доходи. Въпреки това, дори без да знаете нищо, но да имате желание да започнете, можете да печелите пари без измама и инвестиции. Как да направите това и къде да намерите доходи в Интернет на непълно работно време -ще научите от тази тема.
 

Колко допълнителни онлайн доходи може да си осигурите?

Пандемията направи корекции във всички области на живота, включително оказа огромно въздействие върху работата на предприятията по света. Малкият и среден бизнес не могат да издържат на ограничения, работните места се съкращават масово, редица служители се прехвърлят на дистанционна работа, намалявайки плащанията в брой. В търсене на нов доход хората започнаха да овладяват свободната практика, започнаха да търсят допълнителен онлайн доход в Интернет. Но намирането на добра работа в интернет като допълнителен доход не е толкова лесно, ако нямате основните насоки и базовите познания и способности.
 

Възможни ли са реални допълнителни доходи в интернет?

Доста хора напоследък си задават въпроса: "Възможно ли е да разчитам на реални допълнителни онлайн доходи в интернет?" Да, определено може да правите пари в интернет, просто трябва да знаете как да го направите, а не да разчитате някой друг да го направи (да ви го осигури) наготово. Отговорете си на следните въпроси:

  • - Имате ли голямо желание да получавате допълнителни доходи онлайн?
  • - Можете ли да отделяте за допълнителна работа в Интернет около 2-3 часа на ден?
  • - Страхувате ли се от трудностите при усвояването на нова онлайн професия?
  • - Имате ли специални познания: контекстна реклама, SMM, копирайтинг, оптимизация на сайтове и др.?

Допълнителен доход онлайн
Допълнителен доход онлайн

Ако сте отговорили положително на тези въпроси, тогава е време да започнете да проучвате нови възможности за допълнителни доходи онлайн.

За начало - 4 идеи за прости онлайн допълнителни доходи без инвестиции

За повечето кандидати е важно допълнителните доходи в интернет да не изискват сериозни финансови инвестиции и да са достатъчно разбираеми като канцепция, за да не се разчита на някакви специализирани умения, които не всеки владее. В случая, основен ресурс е вашето лично време, което е необходимо за да се потопите в света на онлайн доходите от домашния компютър (стига да е свързан с Интернет).

1. Онлайн доходи от попълване на анкети

Популярно сред начинаещите. Трябва да намерите няколко услуги в Интернет, да се регистрирате за тях и активно да се присъедините към процеса на преминаване на анкети. Онлайн дохода е скромен, но не са необходими никакви специални умения. Въпросникът, провеждан от програмата, ще ви позволи да получите най-подходящите задачи, като за целта ще трябва да посочите:

  • - пол.
  • - възраст.
  • - семейно положение.
  • - образование.
  • - месторабота.
  • - съществуващи хобита/хобита.
  • - дали разполагате с техника, автомобили, недвижими имоти и др.

Въпреки, че това изглежда доста елементарно като дейност и не изисква специални умения, но ако вложите бизнес предприемчивост, може да го превърнете в сериозен източник на доходи. Как? Като се регистрирате не в 5-6 сайта за анкети, а издирите, проучите и заработите с 50 - 100 - 200 или 1000 сайта. Сами разбирате, че работата в такъв мащаб изисква вече да имате определени бизнес умения и най-вече - добра организация.



2. Онлайн доходи от обмен на файлове

Работата е следната: трябва да разпространявате определени файлове чрез специализирани услуги, наречени обмен на файлове. Потребител, който иска да изтегли нещо, трябва да види вашата реклама - и по този начин вие получавате своя бонус (доход). Това е възможно чрез множество социални мрежи, сайтове, групи, чатове в месинджъри и т.н. Онлайн дохода зависи от броя на изтеглянията на файловете и от държавата на този, който изтегля файла и гледа рекламата (в различните страни цените за услугата са различни). 

Например, рекламата за потребители от САЩ ще бъде по-скъпа, отколкото от страните в Източна Европа или в Азия. Така, услугата за споделяне на файлове ще получи повече пари, съответно и вие също. С други думи, ако сте качили някакъв „нужен файл“ и сте го поставили изгодно в достатъчно на брой такива сървиси, тогава можете да получите добри доходи. Обърнете внимание, че едва ли един файл на български език, ще заинтересува масово американски или азиатски потребители.

3. Онлайн доходи от харесвания и коментари в социалните мрежи

Желанието на блогърите да направят социалните си мрежи по-промотирани доведе до факта, че се появи нов доход - от харесвания и коментари. В момента има много работа по такива услуги, достатъчно е да преминете през проста регистрация. Тази опция за допълнителни доходи в интернет не е много печаливша (на пръв поглед), но надеждна. Тук мащаба на дейността също може да подобри резултатите. За начало, ето няколко подобни услиги: Qcomment, VKtarget, V-like, Cashbox. Ако се поразтърсите в мрежата, ще намерите и още (мащабът дава по-голям ефект).

4. Доходи от даване на отзиви (писане на рецензии за продукти)

Допълнителни доходи чрез интернет са възможни и чрез писане на рецензии за популярни сайтове за прегледи, каквито има достатъчно в интернет. Голям брой хора посещават такива ресурси всеки ден, трафикът е голям, рекламите се гледат редовно и следователно има приходи. Разбира се, най-голямо е търсенето на публикации, чиито автори пишат за наистина доказани стоки или услуги. 

За да започнете да печелите, трябва да се регистрирате и да публикувате първата си рецензия. Доходът ви обикновено се начислява веднага след преминаване на модерирането на рецензията ви, а процентът се начислява и за броя гледания или за партньорската програма (ако прикачите връзка в рецензията и друг човек я последва и купува или изпълнява нещо, повтарям след вас).




Собствени проекти за онлайн допълнителни доходи

След като преминете един начален етап на работа с някои от горните услуги за доходи, наберете известен опит и увереност, може да се запитате, дали не е възможно да започнете някои свои проекти за онлайн доходи. Да възможно, при това е добре да експлоатирате собствените си ресурси, с които разполагате - местоживеене, познания в определени области, способности по писане на теми, статии и др.п. Ще дадем няколко по-разгърнати примери за град Варна, но същия принцип може да приложите и за всеки друг град.

Онлайн доходи от Варна

Град Варна е морската столица на България и предлага много и разнообразни възможности за всякакви доходи. Според броя на населението, възможностите за работа във Варна могат да бъдат повече само от тези в София и Пловдив и не по-малко от джобса в Русе, Бургас или Стара Загора.

Макар, че града е сравнително компактен, ежедневните пътувания на варненци за работа им отнемат сравнително много време, особено от по-далечните квартали. Но и само 15 - 20 минути да отнемаха, и това не е малко, при положение, че се прави ката (всеки) ден. Като сумираме загубите на продуктивно време за труд, ще се ужасим за колко много време става дума (освен ако времето няма значение за нас).

Работа във Варна.

От тази гледна точка, работата Варна (без предлог помежду двете думи) определено има даже по време на криза, но човек трябва доста да помисли за оптимизиране на своите професионални ангажименти, защото особено западните квартали на града са големи и предполагат най-малкото губене на доста време по пътувания.

Търсене на работа през лятото.

Особено перспективно е да се търси работата с Варна през летния сезон, във връзка с многобройните възможности и професии, свързани с туристическия сезон, летния туризъм и пътуванията - морски, въздушни и сухоземни -

  • - стюардеси,
  • - бармани,
  • - сервитьори,
  • - търговци,
  • - администратори,
  • - гидове,
  • - аниматори …

са все благодатни професии за варненския трудов пазар през лятото.

Целогодишна заетост

Целогодишна заетост предлагат и осигуряват морския и военен флот, с каквито трудови ангажименти е свързано почти всяко варненско семейство. В този случай, с оглед на дълготрайността на трудовите отношения, си заслужава да се пренебрегнат проблемите с пътуванията, особено от отдалечените жилищни райони. Даже хора от вътрешността на страната се ангажират на морски длъжности в търговския флот и пътуването не ги притеснява с оглед околосветските (jobs) пътешествия, които си осигуряват.

Ако наречем този вид ангажименти «заетост на терен», в смисъл на осигурено и оборудвано конкретно работно място, не бива да пренебрегваме и възможностите за надомна работа от дистанция, която в много от случаите може да бъде и допълнителен източник на доход. И докато за моряк е трудно да си представим да работи дистанционно, то за един счетоводител това не само, че е възможно, но и силно желателно, с оглед значителните предимства от уплътняване на продуктивното си работно време.

Дистанционна работа.

Дистанционни доходи за Варна могат да се търсят и от редица други туристически професии, но също и почти всеки друг вид труд може да Ви осигури препитание на морето и затова не е чудно наличието на голям сезонен наплив на работна ръка от други селища на България, като някои от тях с годините си изграждат стереотип, връзки и създават по уседнал модел за своите доходи, до заселване в града или в курортните и вилни зони около него.

Особен проблем за трудовата реализация на варненци е ежедневното пътуване до Златни пясъци, което си е поне 2 х 17 км на ден. Но и тук могат да се изградят множество възможности за дистанционна, в т.ч. и през интернет, и даже онлайн работата -

  • - туристическа информация,
  • - резервации,
  • - справочно обслужване.


Например телефонните справки за града, а и за всички останали градове в България са изнесени в дистанционен кол-център в София, където работят диспечери, под специална организация.

Осигуряване на работа от къщи.

Но нужна ли е специална организация и скъпи инвестиции, за да си осигурите работа от къщи през интернет и онлайн на варненска тема? Принципът е «Който търси, намира.» Т.е. ако постоянно се оплаквате, че няма работа, че има съкращения - все това ще виждате и така ще пропускате многобройни възможности за трудова реализация, а също и бизнес възможности. Затова човек трябва да търси начините, а не да изтъква оправдания.

Писане на теми в интернет за Варна.

Ето да вземем името на града - то е една чудесна възможност да си осигурите доходи чрез писане в интернет на теми свързани с него, като монетизирате сайта си различни рекламни приложения за доходи. Принципът е като при вестниците - те печелят от реклама, а с интернет и вие може да го правите, стига да се научите да давате отговори, а не да поставяте въпроси. Важното е темата, по която пишите в интернет да е популярна или търсена -

  • - резервация на билети,
  • - справочник,
  • - хотели,
  • - разписания,
  • - забелижителности и т.н.

Разбира се, това изисква повече организираност, дисциплинираност, но това е начина, по който европейците ни изпреварват по доходи. Та има ли реална работа през интернет в черноморската ни столица, която би могла да се започне веднага и да осигурява допълнителни доходи?

Да, казвам Ви го директно - пишете online на варненска тема и за забележителностите в и около града. Те са много търсени в интернет и това е предпоставка да си осигурявате доста онлайн доходи, независимо къде живеете - изцяло надомна работа по писане на интересни теми за интересните забележителности на града, от които се интересуват хиляди и даже стотици хиляди интернет посетители. А рекламите вършат останалото (в смисъл за доходите и плащането).

Идеи за онлайн писане и доходи.

Ето, сега, съвсем безплатно ще Ви дам няколко продуктивни идеи за онлайн писане на варненски теми:

  • - Делфинариум;
  • - Аладжа манастир;
  • - Марската градина;
  • - Аквариума;
  • - Пристанище;
  • - Римски терми;
  • - Джанавара;
  • - Обсерватория;
  • - Радио;
  • - Куклен театър;
  • - Държавна опера;
  • - Златни пясъци;
  • - Черно море;
  • - Военно морското училище;
  • - Летище;
  • - МОЛ;
  • - Дворец на културата и спорта;
  • - Фестивален конгресен център;
  • - Катедрален храм и т.н. и т.н.

Предоставянето на такъв конкретен списък с теми за писане се нарича маркетингово проучване и е доста скъпо, при това малко хора могат да Ви го направят компетентно. Винаги съм се питал коя би била идеалната заетост за варненци, но с оглед на казаното до тук, това вече не би следвало да е труден въпрос, а … време за действие от Ваша страна.

Работа за предприемчивите.
Само предприемчивите изкарват допълнителни онлайн доходи, защото с малко упоритост, последователност и амбициозност това може да се превърне в доходен и разрастващ се бизнес за Вас (ако имате известна предприемчивост). Възползвайте се веднага, защото световната криза ще се задълбочава и разширява - просто планетата вече но може да издържа човешкото разхищение и неефективност. А тук се предлага именно такова решение - ефективно отвсякъде.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.