Translate

събота, 29 ноември 2014 г.

Безлихвен заем - без обосновка за кредит, без залог пред банка, чрез ВСК - Взаимоспомагателна каса.

Безлихвен заем без да ходите за кредит до банка чрез взаимоспомагателна каса - ВСК.

   

Възможно ли е да си осигурите безлихвен заем?

http://3.bp.blogspot.com/-yDVzIgt2rto/UlQ-1YzIL-I/AAAAAAAANb4/r27JOrLMtV4/s1600/02_kredit_ot_banka.jpgКак да вземете безлихвен заем без даже да ходите за кредит до банката (като така избягвате сложните и досадни проучвания, декларации и проверки за доход, търсенето на гаранти, залагането на скъпи вещи или даже ипотекирането на имот) - модернизиран вариант на една позабравена от близкото социалистическо минало проста финансова схема, известна като Взаимоспомагателна каса или ВСК.

Бланки за кредити и гаранти.

Ако вече сте се уморили от попълването на всевъзможни бланки за кредити и от постоянните откази да ви се отпусне такъв (даже и заради лошо кредитно минало) ние ви предлагаме едно лесно решение. Използувайки Взаимоспомагателна каса няма да ви се налага да попълвате бланки, чекове, обосновки и т. н. нещо повече, няма да се унижавате, молейки богати познати да ви стават гаранти.

Става дума за ВСК (Взаимоспомагателна каса).

Група от хора.

Това е група от хора - вие и ваши приятели или колеги от работата или бизнес партньори (едно време се правеше в рамките на едно предприятие и сметките се водеха от касиерката), които ежемесечно и неформално обединявате своите пари и ги предоставят на един от участниците. Този заем е безлихвен за всички участници. Схемата е била използувана от векове.

Неформална и неконвенционална.

Тя е неформална (не се попълват никакви бланки, формуляри и т.н.) неконвенциална и изцяло законна. И най-добрата част от тази схемата е, че няма значение дали в момента имате други дългове или кредитни проблеми. Вие незабавно вземате безлихвен заем - пари в брой за себе си, върху които не дължите лихва.

Ето как да организирате Взаимоспомагателна каса:


Организирайте малка група от съмишленици.

След това решете каква ще ви бъде месечната вноска (като удръжка от заплатата Ви). Да допуснем, че сте организирали група от десет души и че сте решили месечната ви вноска да е 100 лв. Това прави 1000 лв. месечно. Тези 1000 лв. месечно се предоставят на първия член на групата (например, на Вас), който използува парите за да стартира собствен бизнес, да закупи ново оборудване, да си покрие старите дългове или нещо друго, според нуждите си. Следващия месец групата удържа от заплатите си нови 1000 лв., които се предоставят на следващия член от групата. Това продължава докато всички членове на групата получат своите 1000 лв. Така с 10 членна група схемата трае 10 месеца.

Предимството на първия - организатора.

Разбира се този който пръв получава сумата има известно предимство пред останалите членове. Но да не забравяме, че в случая Вие сте организатора. Най-справедливият начин за определяне на поредността е да се изтегли жребий (но може да се използува и гласуване) или друг начин на подреждане по споразумение. А след като кръгът се извърти веднъж, на следващото завъртане поредността се обръща или променя, първия става последен или става изместване с по едно място назад. Това е начина всеки от участниците да получи безлихвен заем от 1000 лв. С тази схема ще получите парите, от които се нуждаете, без да се изправяте лице в лице с някой запечен банков чиновник.

Но ако Ви трябват пари за бизнес, винаги помнете!

Независимо, че работите с чужди пари, а може би и точно заради това, е за предпочитане ако започвате самостоятелен бизнес, то това да е в домашни условия (надомна работа), с минимални общи разходи (т.е. с максимална ефективност) и едва по-късно, когато идеята Ви се докаже и бизнеса се развие, тогава да наемете офис и помощен персонал. Иначе много лесно се фалира с чужди пари.

Желая Ви успех при намиране на подходящо финансиране под формата на безлихвен заем на Вашите бизнес проекти!

"Когато хората, които не притежават нищо, обединят своите сили, ум, морални ценности и професионални способности, така те ще си осигурят кредит и ще спечелят богатство. В
това именно се крие огромната сила на взаимността. Може ли да съществува по-голяма гаранция за изплащане на един дълг от ангажирането при изплащането му на всички приятели, които прекарват живота си с човека, който е взел кредит? Не смятате ли, че особено в малките селца, този който е получил кредит и е оставил своите съседи да изплащат направения дълг, няма да бъде преследван от мисълта, че ако той не плати, други ще плащат за него: никой няма да поиска да поеме риска да загуби всеобщото уважение поради липса на лоялност."
Жул Мели
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

3 коментара:

  1. Взаимоспомагателна каса (ВСК) се казва една от добрите възможности да получите безлихвен заем,
    - без да давате гаранции,
    - без да привличате поръчители и
    - без да попълвате камари от документи, свързани и с основното Ви проучване за кредитонадежност.

    ОтговорИзтриване
  2. Взаимоспомагателна каса (ВСК)
    ВСК е от най-разпространените начини за лично микрокредитиране, като първите ВСК са създадени в България преди повече от 50 години, а и до днес продължават да съществуват и функционират, макар и с доста остаряла нормативна база. Но вършат и то чудесна работа по почти безлихвено кредитиране на своите членове.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Условно можем да разделим взаимоспомагателните каси на два вида - формални и неформални. Вторите могат да се създадат по договорка между приятели и познати, а за първите има нормативната уредба, макар че тя е доста поостаряла, но все пак изисква да се ръководят от устав и типов правилник за устройството и дейността им.

      Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.