Translate

понеделник, 1 декември 2014 г.

Надомна работа с икономично редене на паркет

Надомна работа с редене на паркет.

Знаете ли, че има редица тайни за добро и икономично поставяне на паркет като надомна работа, така че да спестявате доста пари на собствениците? А това си е добро конкурентно предимство, защото всеки ще Ви предпочете да му работите, ако сте икономични и при това му спестявате пари за материали в сравнение с други майстори.

И така, да видим кои са тези тайни, които могат да Ви дадат реално предимство в условията на криза, при това и като надомна работа:

Тайна № 1 

е в доброто подравняване на пода. Това се постига с добре нивилирана фина замазка. Ако пода не е равен паркета започва да отива във въздуха и даже да успеете да го наредите, това става за сметка на неговото плътно подреждане.А това са двата основни фактора за лоша работа, от които се получава после скърцане, разместване, пропукване и др. недостатъци. Гладка и подравнена фина замазка се прави като пуснете открай до край две много добре невилирани майки. След това остава да насипите и размажете замазката като се водите по майките с гладък мастар (права дълга дъска). Накрая добре загладете замазката с фина пердашка.


Тайна № 2: 

Не нареждайте паркета преди да са изминали поне три седмици от полагането на фината замазка и то при положение, че  става дума за топло лятно време и помещението е било добре и постоянно проветрявано. Този период е необходим за идеално изсъхване на пода. Така ще избегнете бъдещо овлажняване и измятане на паркета.

Ако времето е влажно, дъждовно, ако е есен или ранна пролет - изчакайте двойно или тройно повече време за хубаво изсъхване. Не претупвайте това указание, за да нямате рекламации след това за изметнат паркет.

Тайна № 3: 

Спестете пари на клиента си като му препоръчате вместо първо или второ качество паркет, да си вземе трето или даже четвърто качество. Това разбира се, ще му струва много по-малко, но коя е тайната? Първо сортирайте паркета, като отстраните най некачествените парчета.

Някои от тях все пак запазете, защото ще са Ви необходими и по-къси, отрязани парчета за завършването на някои от редовете. Какво да правите с фугите, които ще се появят след реденето на по-нискокачествения паркет? Това изобщо не бива да Ви притеснява. Редете стегнато паркета, а фугите по-кьсно могат да се заличат идеално по следния начин:


След цикленето (което на първо време няма да правите вие, а притежател на съответната машина, а в последствие и Вие би трябвало да си закупите такава, но всяко нещо с времето си) съберете стърготини, но от най-фините, от последното - финишно циклене. Този прахуляк разбъркайте добре с лака, с който ще се лакира паркета, и фугирайте фугите с шпатула. След като изсъхнат замазките, изциклете ги още веднъж. Прилепването ще стане идеално, даже за най-придерчивия стопанин.

Тайна № 4: 

След като дръпне (изсъхне) добре фината замазката, смело заливайте и добре размазвайте лепило С-200 (само русенско производство, на завода) и редете паркета. Основните фигури са няколко
  • - прав ред с различно разминаване,
  • - рибена кост - единична, двойна или тройна,
коите лесно можете да усвоите със "сухи тренировки". В реденето по-скоро проблем представлява рязането на паркета. Крайните парчета трябва да се отрязват на определен размер за да се завърши фигурата.

На първо време и ако не се гони голяма производителност, може да се ползва трионче. Но това е твърде трудоемко и уморително. Така, че първата ви работа след като изкарате малко пари е да си купите подходяща машинка с дърводелски циркуляр. С нея рязането става за секунди и буквално е песен.

Тайна № 5: 

За лакиране използвайте турския лак DYO. Той е евтин, безмирисен и бързосьхнещ. Идеален гланц се получава на третото боядисване. Ако започнете сутринта, до вечерта ще сте готови, при това няма да Ви изнасят с линейка заради отровите. Използвайте тези тайни в надомната работа, печелете и клиентите Ви ще са доволни, а те ще Ви препоръчват и на други свои познати. Така за Вас ще заработи безжичния телефон като реклама. Желая Ви успех.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

2 коментара:

  1. Е това сЕ казва една надомна работа и ако успееш да усвоиш тази работа или направо професия си, то няма смисъл да правим каквото й да е било ако нЕ го правим с любов.В днешно време виждам все по злобни хора,които обслужват хора.Но ние не сме виновни и е редно да бъдем обслужвани поне с усмивка или да не ни се отяжда.Тук ни предлагате страшно много тайни и ви благодаря че ни пишете, дано и за други строителни работи ни помагате.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази технология за работа може да бъде полезна и за доставчиците на паркет - като се доставя паркет със значително по-ниско качество - трето или даже четвърто, може да се постига същото качество на покритието. Даже, това би могло да бъде целенасочена реклама.

      Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.