Translate

понеделник, 22 декември 2014 г.

Надомна работа само с един химикалка в ръка (за по-особен вид хора).

Може ли само с една химикалка да изкарвате хиляди левове всяка година, работейки надомно, от къщи?

Да, може! Писатели, журналисти, счетоводители, учители, консултанти, редактори, коректори, юристи - постоянно го правят. Като някои от тях изкарват не хиляди, а десетки хиляди левове всяка година, работейки само с една химикалка, при това - надомно. И Вие може да го правите и да се наслаждавате след това на живота!  Стига да ви се работи! Лека, приятна, завладяваща работа е.

Забележителности във вашия град.

Но нека да помислим по специфично. Всеки град или област притежава забележителности, понякога уникални. Какво Ви пречи да изготвите списък на всички забележителности в своя район. Картотекирайте ги. Разгледайте също стари и нови туристически карти. Те също ще Ви дадат идеи. Посетете библиотеките. Изровете за всеки обект интересни данни и статистики.

Направете си копия от документите и ги добавете към папката на всеки обект.

Посетете съответните отдели в Общината (култура, земеделие, стопанство) и ако случите на любезни и отзивчиви служители, ще получите още 'тонове' полезна информация. Разпределете и нея.

След това подгответе и планирайте оптимални маршрути.

Посетете обектите последователно. Идете на място. Разгледайте ги внимателно. Водете си бележки за впечатленията си. Прибавете и тях към досиетата. Допълнете данни за всеки обект:
  • - година на възникване,
  • - периоди на развитие,
  • - характерни особености,
  • - куриозни събития,
  • - известни личности, с които е свързан обекта и т.н.

Когато материала е готов, дайте го за компютърен набор

(мислете след време да имате собствен компютър, ако случайно все още нямате).
Добавете, на подходящи места, интересни снимки, свързани с изложението и оформете челната страница със заглавие, автор, дата, място на написването.

Разгласа.

Започнете да изпращате темите си за публикуване в редакциите на по-известните вестници и списания, а след това и до всички издания, за които имате адреси и данни.

Работете редовно и упорито. 

Това е най-важното. Печатни издания в България има колкото желаете. Упорствайте! Така постепенно ще придобиете статута на постоянен дописник и ще започнат да Ви изпращат заявки „по поръчка“ да отразявате определени събития или забележителности.

Английски език.

Ако навреме изучите английския език, скоро може да прeнесете дейността си и зад граница, предлагайки своите дописки (най-интересните от тях) и на задгранични издания. А по света издания, плачещи за куриозни, интересни, необичайни дописки, има колкото желаете. Станете техен хонорован представител за района или региона, в който се подвизавате основно.

Яжте и пътувайте без пари с прес-пропуск по света.

Или с други думи казано - яжте и пътувайте без пари, като използвате едни от най-ценните документи на света - прес-пропуска. И всичко това е напълно по силите Ви. Направете го! Ето тук е златния шанс за Вас,  който може да Ви позлати от главата до петите. Идеалната надомна работа за интелектуалци, които имат какво да кажат на света и искат да го направят. Ако мислите, че това са бабини деветини, това е една от причините да сме най-бедните хора в Европа, според официалната статистика на Европейския съюз - Евростат.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.