Translate

неделя, 26 октомври 2014 г.

Дали страхът от надомна работа е страшен?

Има ли поводи да се страхуваме от надомна работа?

Наскоро водих кореспонденция с група хора относно различните възможности за осигуряване на допълнителни надомни доходи. В един от примерите, във връзка с калкулиране на разходине за материали, стана дума за курса на еврото към лева и аз споменах за обменен курс цифрата 1,95 (1 : 1,95), колкото е фиксинга на БНБ.

Надомните доходи са деликатна материя.

Да, но това се оказа голям препъни камък и даже повод за отказване. Повечето хора бяха чували, че курса е 1 : 2 и дискусията се измести в тази посока. Това показва, че надомните доходи са деликатна материя. Човек, който
  • - никога не се е занимавал със самостоятелна дейност от къщи,
  • - никога не е зависел само от себе си,
  • - винаги е очаквал някой друг да му разпорежда -
такъв човек е готов да се хване и за най-малкия повод, за да се откаже и да продължи по неприятния, но до болка познат му начин на чуждата зависимост. От друга страна 500000 българи (по данни на вестниците "Стардарт" и "24 часа") вече са се престрашили и от години заработват малко или много доходи от къщи.

Психология за надомна работа.

Затова е добре тази психология на зависимост да бъде преодоляна и това може да е само за добро. Иначе, "отказването" по всевъзможни поводи, е присъща черта на много хора. Но напредък и прилични доходи могат да си осигурят само тези, които успеят да разчупят ежедневния си шаблон, като го заменят с по-доходен.

А няма по-добър начин за това да сте в групата на печелещите от надомна работа, освен без страх да заложите на упоритостта, настойчивостта, изобретателността - неща, които са все обратните на "отказах се". И да не забравяме - взаимната поддръжка, за което са направени този блог и форум надомно към него.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.